Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 25 maj 2022 af Casper Schneidereit

Det bliver for dyrt at renovere Slagtehuset i Nykøbing F.

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 25 maj 2022

Svar til Anja Jørgensens debatindlæg "Slagtehusets potentiale" bragt i Folketidende d. 24. maj 2022.


Først og fremmest: Velkommen til Guldborgsund Kommune


Indledningsvis bliver jeg nødt til at korrigere en lille misforståelse. Det er ikke bare min formodning, at havnelejligheder i Nykøbing F. er attraktive og derfor vitale for bosætningen og udviklingen. Det er sådan, at der i dag er en meget stor efterspørgsel på boligerne ved Slotsbryggen og Sophieholmen. Du skal reelt kende én, der vil sælge for at kunne gøre dig forhåbninger om at få lov til at købe. Folk står simpelthen i kø for at få lov til at investere millioner i de førnævnte type boliger.


Du advokerer for, at vi skal bevare Slagtehuset, da historiske bygninger er med til at understøtte en fælles identitetsforståelse og give byen autenticitet og sjæl. Det er jeg helt enig i, og i Nykøbing F. har vi mange velholdte, historiske bygninger, som vi skal værne om. Min favorit er Czarens Hus.
Vi må også bare være realistiske og konstatere, at kommunen ikke har uanede midler til rådighed. Selvom det er en ædel og romantisk tanke at omdanne Slagtehuset til keramikværksted eller food hall for vegetarisk mad, så er det bare ikke økonomisk realiserbart.


Min hovedpointe har hele tiden været, at Slagtehuset er i en så dårlig forfatning, at det vil koste rigtige mange millioner kroner at bringe det tilbage til en stand, hvor det kan bruges til noget. Og såfremt det bliver bevaret, vil kommunen ligeledes gå glip af en potentiel millionindtægt, da området jo så ikke kan udvikles med et andet, afkastgivende projekt til gavn for kommunekassen.
Jeg mener, at de midler, der ville skulle investeres i en renovering af Slagtehuset, kan vi bruge bedre andre steder i kommunen. Jeg synes personligt, at det vil være oplagt at styrke Sakskøbing som bastion for vores fantastiske, lokale fødevarer, samt udvikle havnen i Stubbekøbing, så der, foruden motorcykelmuseet, også bliver plads til køb, salg og produktionen af lokal kunst og kunsthåndværk. Det kan ske ved at tage udgangspunkt i den eksisterende bygningsmasse de respektive steder.


I Slagelse Kommune købte de for et par år siden en gammel Storebæltsfærge. Det var med ca. samme argumentation, som dem, der nu mener, at vi ukritisk skal bruge millioner på at bevare Slagtehuset. I stedet for food hall eller medborgerhus ville de lave et færgemuseum i Korsør. I sig selv et fint og nobelt projekt, som taler direkte ind i Korsørs hundredårige historie som færgeby.
I dag ligger Storebæltsfærgen og rådner i Halskov. Der er allerede investeret 17 millioner kroner i at købe den nedslidte færge og få den bugseret på plads. Rådgivere har efterfølgende anslået, at færgen er i så dårlig stand, at den reelt skal bygges op fra bunden. Vi taler en tocifret millionudgift. Hertil skal påregnes en årlig vedligeholdelsesudgift på 3-6 millioner kroner.


Det tegner til at blive et mareridtsprojekt, og der er ingen grund til, at vi laver noget tilsvarende hernede.

Jeg vil slås for bosætning og udvikling!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Jeg vil gerne give min støtte til Falck-redderne i Region Sjælland, som kæmper for deres løn og fremtid.

Antal dage til næste kommunalvalg:

782

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)