Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 11 april 2022 af Casper Schneidereit

Slagtehuset på havnen i Nykøbing bør aflives

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 11 april 2022

Morten Hansted, København V. skriver i sit læserbrev d. 7 april “Nykøbing F. kan lære af New York” bragt i Folketidende, at vi bør bevare slagtehuset på havnen i Nykøbing F.

Jeg er helt enig i, at vi skal værne om vores kulturarv, herunder også de bygninger der er en del af vores fælles historiefortælling. Vi har bare ikke råd til ukritisk at bevare alt og bruge enorme ressourcer på at omdanne det hele til kulturcentre og borgerhuse. Der skal også skabes rum til udvikling og nybyggeri.

Slagtehuset har, objektivt set, en berettigelse, men løbet er kørt. Det er 15 år for sent. Det er simpelthen ikke økonomisk rentabelt at bringe ruinen op i standard, der flugter med det, som det gældende bygningsreglement dikterer. Det er de skinbarlige realiteter.

Herudover er vi på Lolland-Falster i en situation, hvor vi er nødt til at skabe boliger, som kan være med til at fastholde og tiltrække ressourcestærke borgere.

Lige nu er der en stor efterspørgsel på centrale luksuslejligheder med udsigt til vand. Det er for kommunen en økonomisk meget interessant boligmasse. Det er det, fordi de borgere, der har råd til at betale over 5 millioner kr. for en ejerlejlighed, ofte også vil have en stor personlig indtægt eller en formue, der vil afføde skatteindtægter til kommunekassen. Det er bl.a. de skatteindtægter, som skal være med til at finansiere vores skoler og ældrepleje.

Bolig- og erhvervsprojekterne bliver den økonomiske løftestang, hvis havneprojektet ellers skal realiseres i sin helhed. Der er allerede etableret en vision og en ramme for havnens udvikling, og den er meget andet end de stål-beton-glas byggerier, som der henvises til i læserbrevet. Slagtehus-grunden er eksempelvis tiltænkt park. Her ville det naturligvis være nærliggende at bevare en form for totem, som kan fortælle historien om slagtehuset.

Der skal altid være tungtvejende grunde til at rive en bevaringsværdig bygning ned, men i dette tilfælde er det eneste rigtige at gennemføre en human aflivning af slagtehuset.

Jeg vil slås for bosætning og udvikling!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Jeg vil gerne give min støtte til Falck-redderne i Region Sjælland, som kæmper for deres løn og fremtid.

Antal dage til næste kommunalvalg:

782

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)