Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 24 april 2022 af Casper Schneidereit

Ned med siloerne og frem med motorcyklerne på Stubbekøbing Havn

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 27 april 2022

Når du kører ind i Stubbekøbing via Nykøbingvej, kommer der på venstre hånd en beskeden, gulpudset bygning. Denne bygning gemmer på Nordeuropas største samling af veteranmotorcykler. Hertil er yderligere en stor samling af radioer, der tegner udviklingen fra den første højttaler og frem til vor tid. Danmarks Motorcykel Museum, som det officielt hedder, er indholdsmæssigt en super interessant turistattraktion, men som som hverken Stubbekøbing eller Guldborgsund Kommune får nok ud af i dag.

De motorcykler skal frem i lyset, meget gerne nede på havnen i Stubbekøbing. Hver sommer er der en strøm af turister, der besøger byen. Der er cykelturister, lystbådssejlere, autocampister, almindelige campister og sommerhusgæster. Hovedparten af disse turister kommer forbi havnen af den ene eller anden årsag. Den er et naturligt omdrejningspunkt i byen, og det er også her, at du finder byens turistunderstøttende erhverv som isbod og grillbar, autentisk fiskehandel, café og lokal vinbutik. Ganske tæt på havnen er i øvrigt både torvet, som også huser en ny café, og så butiksgaden.

På Stubbekøbing Havn er der desværre også et markant, nedslidt siloanlæg. Det henstår som en forladt ruin fra en svunden tid og er langsomt ved at falde fra hinanden. Mig bekendt har DLG, som ejer selve siloerne, i sin tid lejet havnearealet af Stubbekøbing Kommune på en langtidskontrakt. Det er formentlig mere rentabelt for DLG at lade det stå og henfalde og betale arealleje kontra at bekoste en dyr nedrivningsopgave. Desværre er de siloer bare en kæmpe barriere for, at Stubbekøbing kan udvikles i en positiv retning.

Peter Bring-Larsen, tidl. formand i Teknik og Miljø, har været proaktiv og udført et stort arbejde for at få nedrivningsarbejdet i gang. Der har også været flere datoer i spil, men de er desværre blevet rykket af forskellige årsager. Baseret på de seneste skriverier om emnet i Folketidende er det dog mit indtryk, at vi heldigvis er ganske tæt på målet. Jeg gætter på, at grunden, til at siloerne stadigvæk står, skyldes de antenner og master, der forefindes på toppen, og som leverer mobildækning og tv-signal til området. Dem skal der selvfølgelig findes en ny placering til, men det kan vel ikke være så vanskeligt?

Det er utvivlsomt en strategisk og udviklingsmæssig god idé at få fjernet siloerne hurtigst muligt og som det første få flyttet motorcykelmuseet ned på havnen. Ned i en bygning, der passer ind i miljøet, og som er åben, lys og med store udstillingsvinduer. Det vil først og fremmest afføde langt flere besøgende til museet, og samtidig vil de besøgende, som motorcykelmuseet isoleret set tiltrækker, også være med til at understøtte de lokale erhvervsdrivende på havnen, på torvet og i butiksgaden. Herudover vil motorcykelmuseet også have bedre mulighed for både at udvikle samlingen og præsentere den på en spændende og indbydende måde. Noget, som vil højne helhedsoplevelsen af både havn og motorcykelmuseum.

Jeg vil derfor gerne appellere til, at havneprojektet i Stubbekøbing får tildelt noget opmærksomhed i det nye Teknik-, Klima- og Miljøudvalg, for der er simpelthen så mange åbenlyse synergieffekter i projektet til gavn for hele havnen, hele byen og hele kommunen.

Jeg vil slås for Stubbekøbing!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Butiksdød i Nykøbing F - Det er nu, der skal handles

Nu skal der handles - For butikslivet i Nykøbing F.

Nykøbing F. står over for en krise med butikslukninger i handelsgader, påvirkende både nye og etablerede forretninger. Krisen truer med en dominoeffekt i bymidten. En samlet indsats fra alle relevante parter er nødvendig for at standse den negative udvikling. Forslag inkluderer en cykelbro, et stort hotelprojekt og styrkelse af lokale initiativer for at tiltrække både lokale og turister til gågaden.

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Antal dage til næste kommunalvalg:

536

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)