I Stubbekøbing bliver der et par gange om året afholdt reklamebankospil. Det bliver på skift arrangeret af henh. den lokale badmintonklub og den lokale fodboldklub. Ofte er det lidt af et tilløbsstykke, hvor op mod 600 lokale borgere finder vej til Stubbekøbing Hallen for at bruge en fredag aften i hyggeligt samvær med familie, venner og bekendte.
Det er de frivillige ildsjæle fra klubberne, der står for det praktiske arbejde. Præmierne er sponsoreret af vores trofaste erhvervsliv, og overskuddet går til klubbernes ungdomsarbejde.
Jeg ser kun gode ting i denne konstruktion! Der bliver skabt et populært, socialt arrangement med stor tilslutning, og idrætsklubberne får en indtægtskilde, der bliver brugt på at fremme sport og motion for vores lokale unge.
For mig er det derfor en stor gåde, hvorfor landspolitikerne nu mener, at ovenstående er et problem, der skal findes en løsning på. Der er nu flertal for en ny “banko-lov”, som i bedste fald betyder, at klubberne får endnu mere bureaukrati at håndtere, og i værste fald ender som døden for vores lokale bankospil.
Det afgørende bliver, om klubberne må betragte sig selv som et godtgørende formål. Alternativt kan klubberne vælge betale 41% af bruttoindtægten i afgift til staten. Det kommer ikke til at hænge sammen.
Jeg vil gerne appellere til, at der bliver set på en anden model, som ikke ender som et benspænd for de lokale foreninger og idrætsklubber.
På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.
Debatten om Stubbekøbing Biblioteks fremtid fokuserer på fordele og risici ved en potentiel flytning. Digitalisering udfordrer bogudlån, og der er behov for en strategisk beslutning om bibliotekets rolle, pladsreduktion og økonomiske konsekvenser for at sikre dets overlevelse.
De nye asbestregler fra 2024 vil medføre store omkostninger for fjernelse af tage, hvilket rammer husejere i udkantsområder hårdt. Især på Lolland-Falster vil boligmarkedet blive presset, og der er behov for politiske kompensationsordninger.
Nykøbing F. står over for en krise med butikslukninger i handelsgader, påvirkende både nye og etablerede forretninger. Krisen truer med en dominoeffekt i bymidten. En samlet indsats fra alle relevante parter er nødvendig for at standse den negative udvikling. Forslag inkluderer en cykelbro, et stort hotelprojekt og styrkelse af lokale initiativer for at tiltrække både lokale og turister til gågaden.
Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)