Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 29 august 2022 af Casper Schneidereit

Bliver det i år, at siloerne på Stubbekøbing Havn rives ned?

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 30 august 2022

I foråret skrev jeg et læserbrev, hvor jeg spurgte ind til den manglende fremdrift i udviklingen af Stubbekøbing Havn. Her fokuserede jeg særligt på den forvitrede og tomme DLG-silo, hvor der gennem tiden har været flere datoer i spil for nedrivning.
Folketidende greb historien og skrev i forlængelse af læserbrevet en artikel, hvor de spurgte Guldborgsund Kommune om de konkrete nedrivningsplaner. Det blev oplyst, at det var korrekt, at man gentagne gange havde måtte udskyde nedrivningen, fordi det havde været vanskeligt at finde en ny placering til de antenner, der stod på toppen af siloen. Af artiklen fremgik det dog også, at man nu endelig havde fundet en placering, og at der var givet byggetilladelse. Det blev skønnet, at nedrivning kunne ske til efteråret, og at det i hvert fald var planen, at det skulle ske inden udgangen af 2022.
Om lidt er det efterår, og der er tilsyneladende intet sket. Nedrivningsarbejdet vil få indflydelse på det omkringliggende erhvervsliv, men mig bekendt er ingen endnu blevet orienteret om konkrete datoer. Det tidligere omtalte antennetårn, der er en forudsætning for nedrivningen, er heller ikke blevet opført.
Jeg håber, jeg tager fejl, men jeg er alvorligt bekymret for, at vi heller ikke kommer i gang med nedrivningen i år.

DLG-siloen er ubetinget den største barriere for, at der kan komme gang i udviklingsarbejdet på Stubbekøbing Havn. I investeringsverdenen er der et begreb, der hedder opportunity cost. Lidt forsimplet handler det om at værdisætte alternativerne, som man automatisk fravælger, når man laver en konkret investering.
Når nu kommunen tilsigtet eller utilsigtet vælger en passiv tilgang og ikke evner at få mærkbar fremdrift, så går man samtidig glip af de synergieffekter og den økonomi, som et veludviklet og veludført havneprojekt i Stubbekøbing vil afføde. Det kunne være spændende at høre administrations bud på, hvad denne manglende fremdrift koster i potentielle indtægter og for Stubbekøbing som helhed!

Jeg vil slås for Stubbekøbing!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Butiksdød i Nykøbing F - Det er nu, der skal handles

Nu skal der handles - For butikslivet i Nykøbing F.

Nykøbing F. står over for en krise med butikslukninger i handelsgader, påvirkende både nye og etablerede forretninger. Krisen truer med en dominoeffekt i bymidten. En samlet indsats fra alle relevante parter er nødvendig for at standse den negative udvikling. Forslag inkluderer en cykelbro, et stort hotelprojekt og styrkelse af lokale initiativer for at tiltrække både lokale og turister til gågaden.

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Antal dage til næste kommunalvalg:

536

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)