Direktøren for Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, har i den forgangne uge offentligt annonceret, at han ønsker at opkøbe Lollands Bank med henblik på at fusionere og skabe en sjællandsk storbank.
Som aktionær og kunde i Lollands Bank og som beboer på Sydhavsøerne bliver det et rungende nej tak til de planer!
Jeg har ganske enkelt svært ved at se, hvordan Sparekassen Sjælland-Fyn skal løfte en allerede veldreven lokalbank. Derimod ser jeg en masse risici forbundet med en fusion for både kunder og aktionærer i Lollands Bank.
Så længe Lollands Bank har en størrelse, så de effektivt kan honorere kravene fra Finanstilsynet såsom KYC (Know Your Costumer) og AML (Anti-money laundering), og de ellers er konkurrencedygtige på priser og digitale løsninger, så har de i den grad en eksistensberettigelse som selvstændig bank. Denne selvstændighed bør vi værne om.
Hvis bankmarkedet på Lolland-Falster er så interessant, som Sparekassen Sjælland-Fyn giver udtryk for, så kan de vise flaget og åbne en filial i området. Det har de ikke gjort. Tværtimod lukkede de i 2020 deres sydligste filial i Vordingborg. Dengang udtalte direktør Lars Petersson til netavisen Vordinborg.in:
"Vi har valgt at sammenlægge vores filial i Vordingborg med vores filial i Næstved. Det gør vi, da vi bl.a. oplever, at stadig færre kunder benytter sig af vores fysiske filial, og i stedet kontakter os telefonisk eller via mail." (Lars Peterson, d. 20. maj 2020)
Set i det lys kunne en af de knap 30 filialer, de i dag har på Sjælland, vel ligeså godt ligge på Lolland-Falster?
På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.
Debatten om Stubbekøbing Biblioteks fremtid fokuserer på fordele og risici ved en potentiel flytning. Digitalisering udfordrer bogudlån, og der er behov for en strategisk beslutning om bibliotekets rolle, pladsreduktion og økonomiske konsekvenser for at sikre dets overlevelse.
De nye asbestregler fra 2024 vil medføre store omkostninger for fjernelse af tage, hvilket rammer husejere i udkantsområder hårdt. Især på Lolland-Falster vil boligmarkedet blive presset, og der er behov for politiske kompensationsordninger.
Nykøbing F. står over for en krise med butikslukninger i handelsgader, påvirkende både nye og etablerede forretninger. Krisen truer med en dominoeffekt i bymidten. En samlet indsats fra alle relevante parter er nødvendig for at standse den negative udvikling. Forslag inkluderer en cykelbro, et stort hotelprojekt og styrkelse af lokale initiativer for at tiltrække både lokale og turister til gågaden.
Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)