Gasledningen er et nødvendigt onde, hvis vi på den lange bane skal sikre arbejdspladser og udvikling på Lolland-Falster. Det kan lyde kynisk, men det er trods alt fundamentet for, at der er økonomi til at drive vores velfærd som skoler og plejehjem.
Det er først og fremmest sukkerfabrikkerne, der er drevet af Nordic Sugar, der har et latent behov, så de kan komme væk fra olie og kul. Nordic Sugar er en energitung produktionsvirksomhed og en stor CO2-udleder, men det er også en meget vigtig, lokal arbejdsplads. Foruden at beskæftige hundredvis af arbejdere på fabrikkerne er over 750 lokale landmænd involveret i roedyrkning. I tillæg til det kommer alle følgeerhvervene inden for transport, logistik og vedligeholdelse.
Der er udarbejdet rapporter, der fastslår, at elektrificering er en teoretisk mulighed som et alternativ til biogas. Praktikkerne mener til gengæld ikke, at teknologien er solid nok endnu. De henviser til, at produktionen er energitung og fintfølende, hvorfor der er høje krav til energimængde, kontinuitet og redundans. Det baserer de bl.a. på tidligere elektrificeringsforsøg og så selvfølgelig over 100 års erfaring med sukkerproduktion.
Det betyder, at der er en ikke ubetydelig risiko ved at tvangsgennemføre en elektrificering. Går det eksperiment galt, kan det have fatale konsekvenser for Lollands-Falsters vel vigtigste arbejdsplads. Det er ikke en risiko, vi bør løbe. Vi skal ikke gamble med eksistensgrundlaget for så vigtig en institution. Derfor har Lolland-Falster brug for gasledningen, som situationen er i dag.
… Og nej, selvfølgelig skal det ikke baseres på Putin-gas. I Danmark er vi faktisk selvforsynende med naturgas via Tyrafeltet. Uheldigvis er det netop ved at gennemgå en større renovering, hvorfor vi først i 2023 igen kan begynde udvindingen.
På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.
Debatten om Stubbekøbing Biblioteks fremtid fokuserer på fordele og risici ved en potentiel flytning. Digitalisering udfordrer bogudlån, og der er behov for en strategisk beslutning om bibliotekets rolle, pladsreduktion og økonomiske konsekvenser for at sikre dets overlevelse.
De nye asbestregler fra 2024 vil medføre store omkostninger for fjernelse af tage, hvilket rammer husejere i udkantsområder hårdt. Især på Lolland-Falster vil boligmarkedet blive presset, og der er behov for politiske kompensationsordninger.
Nykøbing F. står over for en krise med butikslukninger i handelsgader, påvirkende både nye og etablerede forretninger. Krisen truer med en dominoeffekt i bymidten. En samlet indsats fra alle relevante parter er nødvendig for at standse den negative udvikling. Forslag inkluderer en cykelbro, et stort hotelprojekt og styrkelse af lokale initiativer for at tiltrække både lokale og turister til gågaden.
Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)