Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 14 februar 2022 af Casper Schneidereit

Femerntoget skal selvfølgelig stoppe i Nykøbing

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 14 februar 2022

Lokalpolitikerne i Vordingborg Kommune har kastet sig ind i kampen om det sydlige stoppested for det kommende Femern-tog. I et brev sendt til nu tidligere trafikminister Benny Engelbrecht advokerer de for, at toget skal stoppe på Vordingborg station i stedet for Nykøbing F. eller Næstved. Deres hovedargument er, at det vil udjævne transporttiden for alle rejsende. Dermed bliver det lige nemt, eller nok nærmere lige besværligt, at rejse med Femern-toget, hvis dit udgangspunkt er Nykøbing F. eller Næstved.

Jeg synes, det virker som en noget søgt millimeter-argumentation. Hvis det skulle være et væsentligt princip, så ville Sjællands Universitetshospital, der i dag ligger i Køge, i stedet skulle placeres på en tom mark i Store Merløse lidt nord for Ringsted. Det er jo ikke sådan man gør.

Nykøbing F. er uden tvivl det bedste sted for et kommende stoppested. Det er først og fremmest et væsentligt, trafikalt knudepunkt og bindeled for hele Lolland-Falster. Det vil betyde, at et stort og forsømt opland i praksis vil få lidt bedre pendlermuligheder mod København. Næstved er geografisk tættere på hovedstadsområdet og allerede tæt forbundet med togforbindelser over henholdsvis Roskilde og Køge, hvorfor et Femern-stop ikke vil have nær den samme værdi for området, som det vil have for Lolland-Falster.

Jeg håber, at byrådet i Vordingborg kommer til at indse det samme og i stedet vil bruge deres energi på at forbedre transportmulighederne mellem Sydsjælland og Lolland-Falster.

Jeg vil slås for bosætning og udvikling!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Søgangen trænger til en overhaling

Søgangen i Nykøbing trænger til en overhaling

Søgangen fungerer som både byens uofficielle weekend-urinal og illegalt, hvidfliset lærred for alverdens graffiti-krimskrams af svingende kvalitet.

45 ekstra børn til SUNDby Børnehus, men ingen udvidelse af legepladsen?

45 ekstra børn til SUNDby Børnehus, men ingen udvidelse af legepladsen?

I dag har SUNDby Børnehus en kapacitet på 66 børn, så en udvidelse med yderligere 45 børn er altså ret betydelig.

Bliver det i år, at siloerne på Stubbekøbing Havn rives ned?

Bliver det i år, at siloerne på Stubbekøbing Havn rives ned?

I foråret skrev jeg et læserbrev, hvor jeg spurgte ind til den manglende fremdrift i udviklingen af Stubbekøbing Havn. Her fokuserede jeg særligt på den forvitrede og tomme DLG-silo.

Antal dage til næste kommunalvalg:

1.020

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)