Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 09 marts 2022 af Casper Schneidereit

Vi skal ikke skabe kulissebyer med Flexboligordningen


Hvem har lyst til at bo i en kulisseby, hvor du er omringet af parcelhuse, men alligevel er der over 300 meter til nærmeste nabo? Ikke Ole Martinussen, formand for Gedser Bylaug, der i en artikel bragt i Folketidende d. 3 marts rejser en række bekymringer ift. udbredelsen af Flexboligordningen.

Jeg forstår godt Ole, for jeg er også ved at blive bekymret. Det er nemlig mit indtryk, at Flexboligordningen efterhånden primært understøtter omsætteligheden på boliger, der i forvejen er omsættelige. Det er bl.a. udkantshuse med sublim beliggenhed, der nyder godt af ordningen og ender med at blive solgt som camouflerede sommerhuse. Ifølge artiklen er Sdr. Boulevard i Gedser allerede i dag et miniature sommerhusområde, hvor kun 2 ud af 12 boliger reelt er beboet.

Jeg mener selv, at Flexboligordningen overordnet set er et rigtig godt redskab. Vi skal bare være mere påpasselige med, hvordan og hvornår vi bruger den. Der er brug for en kalibrering. Fokus skal flyttes, så ordningen i stedet bliver brugt som et værn mod affolkning af kommunens yderområder. Dertil er det påkrævet med en række stramninger f.eks. ved at lave tilladelserne midlertidige eller ved at lave det som en klippekortsordning. Herudover skal det i højere grad sandsynliggøres, at et konventionelt boligsalg ikke lader sig gøre på rimelige vilkår.

Dette er blot strøtanker til, hvordan en grundlæggende fin ordning kan gøres endnu bedre. Flexboligordningen skulle gerne være med til at løfte lokalsamfundet - ikke udvande det.

Jeg vil slås for bosætning og udvikling!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Butiksdød i Nykøbing F - Det er nu, der skal handles

Nu skal der handles - For butikslivet i Nykøbing F.

Nykøbing F. står over for en krise med butikslukninger i handelsgader, påvirkende både nye og etablerede forretninger. Krisen truer med en dominoeffekt i bymidten. En samlet indsats fra alle relevante parter er nødvendig for at standse den negative udvikling. Forslag inkluderer en cykelbro, et stort hotelprojekt og styrkelse af lokale initiativer for at tiltrække både lokale og turister til gågaden.

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Antal dage til næste kommunalvalg:

536

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)