Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 30 august 2022 af Casper Schneidereit

45 ekstra børn til SUNDby Børnehus, men ingen udvidelse af legepladsen?


I Folketidende kunne man i starten af august læse, at SUNDby Børnehus, på grund af et stigende børnetal i området, nu bliver udvidet med en række midlertidige pavilloner. Pavillonudvidelsen vil betyde, at SUNDby Børnehus kan huse yderligere 45 børn.
Jeg er meget enig i Økonomiudvalgets rationale bag beslutningen! Det er med overvejende sandsynlighed den nye SUNDskolen sammen med Egehegnet-udstykningen, der har været områdets drivende bosætningsfaktor hos børnefamilierne. I og med at Nordbyen-udstykningen er udsolgt, og man fra kommunalt plan endnu ikke har formået at komme i mål med nye udstykninger, så har Egehegnet i praksis været den eneste mulighed, hvis man vil være nybygger i Nykøbing F. Nu er Egehegnet også ved at være udsolgt og bebygget, så der bliver næppe tilført 40-60 nye parcelhuse til området næste år. Skolens tiltrækningseffekt vil formentlig også stagnere, hvorfor mit gæt er, at man vil se en faldende vækstkurve for antallet af børnefamilier, der flytter til Sundby. Så ja, en midlertidig udvidelse virker rigtig fornuftig, indtil vi kender normalbilledet.

Jeg undrer mig dog over en ting: Der er tilsyneladende ikke tænkt på, at børnene er ude det meste af tiden. I sagsfremstillingen er der intet nævnt om økonomi til udvidelse og udvikling af nye udendørsarealer. Det er på trods af, at det umiddelbart er nemt at realisere, da nabogrunden i dag ejes af Guldborgsund kommune og er udlagt til græsareal.

I dag har SUNDby Børnehus en kapacitet på 66 børn, så en udvidelse med yderligere 45 børn er altså ret betydelig. Det er simpelthen ikke fair over for hverken børn eller pædagoger at skulle presse så mange ekstra børn ind uden også at udvide udendørsarealerne og opsætte ekstra legetårn, gynger, eller hvad der nu er behov for. Det virker for mig helt åbenlyst, at der skal findes midler til dette. Specielt, når nu “Det gode børneliv” er en del af planstrategien, og det formentlig kan effektueres for et relativt beskedent beløb.

Jeg har selvfølgelig spurgt udvalgsformanden, Jesper Blomberg fra DF, om dette, men har endnu ikke kunne få andet end et vagt, kryptisk og noget abstrakt politiker-svar, hvor han gætter på, “at det er der nok styr på.”.

Jeg vil slås for kommunens børn & unge!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Jeg vil gerne give min støtte til Falck-redderne i Region Sjælland, som kæmper for deres løn og fremtid.

Antal dage til næste kommunalvalg:

782

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)