Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 10 juli 2022 af Casper Schneidereit

Hvor meget skal de frivillige løfte i Guldborgsunds ældrepleje?

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 08 juli 2022

Hen over sommeren har der været en del skriverier ifm. en række bebudede ændringer i Guldborgsund Kommunes ældretilbud. I artiklen “Aktiviteter på plejecentre bliver kun for de svageste ældre” bragt i Folketidende lørdag d. 28. maj stod der, at kommunens medarbejdertimer i de tre åbne aktivitetscentre i Idestrup, Sundby og Gedser skal overgå til de lokale plejecentre. Ifølge udvalgsformand Bob Richard Nielsen, Dansk Folkeparti, skal frivillige i stedet tage over.


Bob Richard Nielsen; Jeg undrer mig over din udmelding. Jeg har nemlig en særdeles god hukommelse, og jeg kan bl.a. huske, at Danmarks Radio faciliterede en kandidattest, som hovedparten af byrådsmedlemmerne udfyldte ifm. valgkampen i 2021. Her var et af spørgsmålene “Kommunen skal benytte sig af mere frivilligt arbejde på plejehjem”, hvortil du faktisk erklærede dig delvist uenig med kommentaren “Fint hvis nogen gerne vil hjælpe til men det er et fælles ansvar at vores ældre medborgere har det godt".
Som jeg tolker dit svar i kandidattesten, så skal de frivillige overordnet ikke fungere som bærende søjler eller fundament, men nærmere være et supplement. Det lyder i mine ører helt legitimt, men jeg kan så konstatere, at du nu forsøger at realisere en politik, hvor driften af de nævnte aktivitetscentre skal overgå til frivillige kræfter samtidig med, at de kommunale medarbejdere trækkes væk? Det flugter jo på ingen måde med din egen udtalelse under valgkampen.


Det er langt fra første gang, at jeg oplever din lokalpolitiske diskordans. Du siger, du vil gøre én ting, men ender med at gøre det modsatte, og omvendt, hvor du lover, du vil gøre noget, trækker du i land bagefter.


Et andet fint eksempel kommer fra dit eget blogindlæg “Hvorfor jeg stiller op”, der blev udgivet på Folketidende.dk d. 10. september 2021. Her skriver du bl.a.:


“Guldborgsund kommune har masser af muligheder, vi skal bare prioritere rigtigt. Tænker du også, at det kunne være befriende endelig at få et medlem af byrådet, der har det personlige politiske mod til, at gøre op mod halal-hippiernes tørklædebegejstring og angst for at stille krav til selvforsørgelse i ghettoen, håber jeg du stemmer personligt på mig.

Har jeg ikke i næste valgperiode fremsat beslutningsforslag i byrådet, der pålægger alle institutioner halalfri mad, forbud mod religiøs påklædning på job i kommunen og måler jobcentret på deres evne til at fjerne stormellemøsten fra offentlig forsørgelse, er du velkommen til at smide mig ud af byrådet igen. Så har jeg nemlig intet at gøre der.”


Da du efterfølgende blev konfronteret med din egne udtalelser, trak du i land, for du vurderede, at ovenstående beslutningsforslag jo nok ikke ville få så meget opbakning.


Jeg er personligt glad for, at dit formandssæde tilsyneladende har formildnet og moderadiseret dig, men i mine øjne er din politiske integritet efterhånden banket helt i bund.

Jeg vil slås for bedre ældrepleje!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Jeg vil gerne give min støtte til Falck-redderne i Region Sjælland, som kæmper for deres løn og fremtid.

Antal dage til næste kommunalvalg:

782

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)