Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 19 maj 2022 af Casper Schneidereit

Vi mangler p-pladser til de nuværende og kommende studerende i Nykøbing F.

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 21 maj 2022

Det er med meget stor glæde, at jeg d. 19. maj på Folketidende.dk kan læse, at fængselsbetjentuddannelsen flytter ind på Bispegade i Nykøbing F. Det er selvsagt med til at styrke Nykøbing F. som områdets uddannelsesbastion, hvilket i sidste ende tiltrækker og fastholder unge og erhvervsaktive mennesker i hele vores kommune.


I dag eksisterer der allerede en række uddannelsesinstitutioner omkring Bispegade, og det giver derfor også rigtig god mening at etablere fængselsbetjentuddannelsen i det eksisterende studiemiljø. Der er dog en enkelt lille parkeringsudfordring, som jeg gerne vil appellere til, at der bliver taget hånd om.


Hver morgen strømmer der unge mennesker og undervisere til Bispegade fra hele Sydsjælland og Lolland-Falster. Fra mit vindue i min lejlighed kan jeg se, hvordan alle kæmper om den samme lille grusplads, som slet ikke er stor nok. Den bliver hurtigt fyldt, og så siver bilerne ud på de omkringliggende stræder og gader, hvilket ofte ender ud i mere eller mindre kreative og uhensigtsmæssige parkeringer til stor frustration for områdets beboere inkl. mig selv. Det er ikke hensigtsmæssigt, og problemet vil kun blive forstærket, når der kommer endnu flere studerende og undervisere til området.


Den nemme løsning er at jage den kommunale p-vagt rundt hver morgen for at uddele afgifter og så ellers henvise til, at de kan parkere på f.eks. cementen… eller ved byskiltet…
Det er selvfølgelig en åbenlys dårlig løsning! Hvis vi gerne vil have uddannelser, unge mennesker og liv i vores kommune, så skylder vi dem også, at vi gør en indsats for huse dem inkl. deres transportmidler.


Vi kan ikke på nogen nem måde skabe mere plads i området. Vi kan derimod optimere den plads, der er til rådighed i dag. Gruspladsen kan udnyttes langt bedre, og vi kan med opstregning og skilte optimere parkeringsarealerne på de omkringliggende veje, så de i praksis kommer til at kunne absorbere et større antal biler.


Lad os byde de kommende studerende velkommen ved i første omgang at forbedre de lokale parkeringsforhold omkring uddannelsesmiljøet på Bispegade.

Jeg vil slås for bosætning og udvikling!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Hvor meget skal de frivillige egentlig løfte i Guldborgsunds ældrepleje?

Hvor meget skal de frivillige løfte i Guldborgsunds ældrepleje?

Bob Richard Nielsen ønsker at erstatte kommunens medarbejdere på aktivitetscentrene, men det går stikimod den retning, hvad han tidligere har tilkendegivet.

Hvad skal vi gøre med de unge mennesker, der mødes på Cementen?

Hvad skal vi gøre af de unge bilentusiaster?

Cementen er også mødested for unge mennesker, der har et interessefællesskab i deres biler. Som jeg læser artiklen, er det også denne gruppe, man ønsker at jage væk.

Det er for dyrt at bevare Slagtehuset i Nykøbing F.

Det bliver for dyrt at renovere Slagtehuset i Nykøbing F.

De penge, som det vil koste at renovere Slagtehuset, dem kan vi bruge bedre andre steder i kommunen.

Antal dage til næste kommunalvalg:

1.188

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)