Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 11 januar 2022 af Casper Schneidereit

Ingen religiøs påklædning i kommunen, Bob Richard Nielsen?

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 13 januar 2022

Folketidende bragte d. 11. januar en 2-siders reportage om den nye udvalgsformand for ældre- og omsorgsudvalget i Guldborgsund kommune, Bob Richard Nielsen. Her kunne man bl.a. læse, at udvalgsformanden ville arbejde på at nedbringe sygefraværet og forbedre rekrutteringen. Umiddelbart to gode og fornuftige indsatsområder.

Jeg undrer mig dog over, at der ikke blev nævnt et eneste ord om religiøs påklædning. På Bobs valgplakater stod der ordret ”Ingen religiøs påklædning i kommunen”. Jeg kunne derfor godt tænke mig at høre, hvad han vil gøre for at honorere sit valgløfte? Herunder, hvad han egentlig mener? Er det nu slut med tørklæder, nissehuer og dagmarkors hos kommunens medarbejdere i hjemmeplejen og på plejehjemmene?

Jeg antager, når man stiller op med så skarpt og i nogens øjne kontroversielt valgløfte, så har man som minimum også sat sig ind i, om det er gennemførligt. Ellers er det jo bare ren symbolpolitik?!

Byrådet i Horsens Kommune behandlede et lignende forslag i 2020. De fik udarbejdet en juridisk vurdering af Horten Advokatpartnerskab. Konklusionen blev, at et sådan forbud med overvejende sandsynlighed ville være ulovligt. Derfor er jeg særdeles spændt på at høre, hvad udvalgsformanden egentlig vil gøre.

Såfremt det bliver til virkelighed, så tænker jeg, at det ikke bliver nemmere at rekruttere medarbejdere på ældreområdet til Guldborgsund Kommune.

Jeg vil slås for bedre ældrepleje!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Butiksdød i Nykøbing F - Det er nu, der skal handles

Nu skal der handles - For butikslivet i Nykøbing F.

Nykøbing F. står over for en krise med butikslukninger i handelsgader, påvirkende både nye og etablerede forretninger. Krisen truer med en dominoeffekt i bymidten. En samlet indsats fra alle relevante parter er nødvendig for at standse den negative udvikling. Forslag inkluderer en cykelbro, et stort hotelprojekt og styrkelse af lokale initiativer for at tiltrække både lokale og turister til gågaden.

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Antal dage til næste kommunalvalg:

536

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)