Folketidende bragte d. 11. januar en 2-siders reportage om den nye udvalgsformand for ældre- og omsorgsudvalget i Guldborgsund kommune, Bob Richard Nielsen. Her kunne man bl.a. læse, at udvalgsformanden ville arbejde på at nedbringe sygefraværet og forbedre rekrutteringen. Umiddelbart to gode og fornuftige indsatsområder.
Jeg undrer mig dog over, at der ikke blev nævnt et eneste ord om religiøs påklædning. På Bobs valgplakater stod der ordret ”Ingen religiøs påklædning i kommunen”. Jeg kunne derfor godt tænke mig at høre, hvad han vil gøre for at honorere sit valgløfte? Herunder, hvad han egentlig mener? Er det nu slut med tørklæder, nissehuer og dagmarkors hos kommunens medarbejdere i hjemmeplejen og på plejehjemmene?
Jeg antager, når man stiller op med så skarpt og i nogens øjne kontroversielt valgløfte, så har man som minimum også sat sig ind i, om det er gennemførligt. Ellers er det jo bare ren symbolpolitik?!
Byrådet i Horsens Kommune behandlede et lignende forslag i 2020. De fik udarbejdet en juridisk vurdering af Horten Advokatpartnerskab. Konklusionen blev, at et sådan forbud med overvejende sandsynlighed ville være ulovligt. Derfor er jeg særdeles spændt på at høre, hvad udvalgsformanden egentlig vil gøre.
Såfremt det bliver til virkelighed, så tænker jeg, at det ikke bliver nemmere at rekruttere medarbejdere på ældreområdet til Guldborgsund Kommune.
På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.
Guldborgsund Kommune bør droppe symbolsk klimapolitik og i stedet fokusere på konkrete klimatilpasninger. CO₂-neutralitet er meningsløst uden global effekt. Vi skal prioritere økonomisk ansvarlige løsninger, der reelt sikrer borgernes hjem mod fremtidens klimaforandringer.
Et obligatorisk lægetjek for ældre bilister lyder umiddelbart fornuftigt, men der mangler dokumentation for, at det øger trafiksikkerheden. I stedet risikerer vi at skabe falsk tryghed og ramme skævt. Tillid og oplysning virker bedre.
Den nye SUNDskole er for lille allerede inden den er færdiggjort. Jeg argumenterer for, at beslutningen om en udvidelse skal tage udgangspunkt i virkelige behov og lokal udvikling – og ikke så meget usikre prognoser og regneark.
Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)