Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 15 februar 2022 af Casper Schneidereit

Vefærdsteknologi skal ikke afløse SOSU-assistenterne

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 15 februar 2022

I Folketidende d. 5. februar var der en sammenhængende artikelserie om velfærdsteknologi til særligt ældre. Producenten “Soft Tilt” oplyste, at de ofte stødte ind i kassetænkning og lokale budgetbegrænsninger, når de fremviste deres produkter. Bob Richard Nielsen, formand for Ældre- og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune, udtalte i samme artikelserie, at han var mere end klar på at gøre op med kassetænkningen, da velfærdsteknologien ville være et oplagt redskab til at frigøre hænder og dermed spare penge.

Velfærdsteknologi giver nogle fantastiske muligheder, men det er vigtigt, at det til gavn for borgerne og ikke kommunerne. Når der investeres i velfærdsteknologi, så skal det primære argument ikke være, at kommunen kan spare penge, men at de ældre, der vil have det, får mulighed for ekstra service og forhøjet kvalitet. Velfærdsteknologi skal som udgangspunkt betragtes som et supplement til den personlige hjemmehjælp. Ikke som en erstatning.

Herudover må jeg indrømme, at det for mig personligt virker noget fjernt, at varm og værdig ældrepleje nu også kan være en elektrisk robotsæl, der skal trøste ældre med demens.

Jeg vil slås for bedre ældrepleje!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

45 ekstra børn til SUNDby Børnehus, men ingen udvidelse af legepladsen?

45 ekstra børn til SUNDby Børnehus, men ingen udvidelse af legepladsen?

I dag har SUNDby Børnehus en kapacitet på 66 børn, så en udvidelse med yderligere 45 børn er altså ret betydelig.

Bliver det i år, at siloerne på Stubbekøbing Havn rives ned?

Bliver det i år, at siloerne på Stubbekøbing Havn rives ned?

I foråret skrev jeg et læserbrev, hvor jeg spurgte ind til den manglende fremdrift i udviklingen af Stubbekøbing Havn. Her fokuserede jeg særligt på den forvitrede og tomme DLG-silo.

Hvor meget skal de frivillige egentlig løfte i Guldborgsunds ældrepleje?

Hvor meget skal de frivillige løfte i Guldborgsunds ældrepleje?

Bob Richard Nielsen ønsker at erstatte kommunens medarbejdere på aktivitetscentrene, men det går stikimod den retning, hvad han tidligere har tilkendegivet.

Antal dage til næste kommunalvalg:

1.144

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)