Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 15 februar 2022 af Casper Schneidereit

Vefærdsteknologi skal ikke afløse SOSU-assistenterne

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 15 februar 2022

I Folketidende d. 5. februar var der en sammenhængende artikelserie om velfærdsteknologi til særligt ældre. Producenten “Soft Tilt” oplyste, at de ofte stødte ind i kassetænkning og lokale budgetbegrænsninger, når de fremviste deres produkter. Bob Richard Nielsen, formand for Ældre- og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune, udtalte i samme artikelserie, at han var mere end klar på at gøre op med kassetænkningen, da velfærdsteknologien ville være et oplagt redskab til at frigøre hænder og dermed spare penge.

Velfærdsteknologi giver nogle fantastiske muligheder, men det er vigtigt, at det til gavn for borgerne og ikke kommunerne. Når der investeres i velfærdsteknologi, så skal det primære argument ikke være, at kommunen kan spare penge, men at de ældre, der vil have det, får mulighed for ekstra service og forhøjet kvalitet. Velfærdsteknologi skal som udgangspunkt betragtes som et supplement til den personlige hjemmehjælp. Ikke som en erstatning.

Herudover må jeg indrømme, at det for mig personligt virker noget fjernt, at varm og værdig ældrepleje nu også kan være en elektrisk robotsæl, der skal trøste ældre med demens.

Jeg vil slås for bedre ældrepleje!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

HUSETS personalebesparelser kan ende med at koste mere end det vi sparer

Jeg forstår ikke, at flertallet i Guldborgsund Byråd er så forhippet på at gennemføre dette, når erfaringerne fra nabokommunen taler sit tydelig sprog.

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Holder vandlandshistorien vand, Folketidende?

Jeg vil gerne udfordre ekspertens påstand om, at et motiv bag en kunstig høj salgspris skulle være at muliggøre en gunstig belåning af vandlandsmatriklen

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Skal ambulanceredderne gå ned i løn, når Region Sjælland overtager fra Falck?

Jeg vil gerne give min støtte til Falck-redderne i Region Sjælland, som kæmper for deres løn og fremtid.

Antal dage til næste kommunalvalg:

782

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)