Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 12 marts 2022 af Casper Schneidereit

Lolland-Falster har brug for gasledningen

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 12 marts 2022

Gasledningen er et nødvendigt onde, hvis vi på den lange bane skal sikre arbejdspladser og udvikling på Lolland-Falster. Det kan lyde kynisk, men det er trods alt fundamentet for, at der er økonomi til at drive vores velfærd som skoler og plejehjem.

Det er først og fremmest sukkerfabrikkerne, der er drevet af Nordic Sugar, der har et latent behov, så de kan komme væk fra olie og kul. Nordic Sugar er en energitung produktionsvirksomhed og en stor CO2-udleder, men det er også en meget vigtig, lokal arbejdsplads. Foruden at beskæftige hundredvis af arbejdere på fabrikkerne er over 750 lokale landmænd involveret i roedyrkning. I tillæg til det kommer alle følgeerhvervene inden for transport, logistik og vedligeholdelse.

Der er udarbejdet rapporter, der fastslår, at elektrificering er en teoretisk mulighed som et alternativ til biogas. Praktikkerne mener til gengæld ikke, at teknologien er solid nok endnu. De henviser til, at produktionen er energitung og fintfølende, hvorfor der er høje krav til energimængde, kontinuitet og redundans. Det baserer de bl.a. på tidligere elektrificeringsforsøg og så selvfølgelig over 100 års erfaring med sukkerproduktion.

Det betyder, at der er en ikke ubetydelig risiko ved at tvangsgennemføre en elektrificering. Går det eksperiment galt, kan det have fatale konsekvenser for Lollands-Falsters vel vigtigste arbejdsplads. Det er ikke en risiko, vi bør løbe. Vi skal ikke gamble med eksistensgrundlaget for så vigtig en institution. Derfor har Lolland-Falster brug for gasledningen, som situationen er i dag.

… Og nej, selvfølgelig skal det ikke baseres på Putin-gas. I Danmark er vi faktisk selvforsynende med naturgas via Tyrafeltet. Uheldigvis er det netop ved at gennemgå en større renovering, hvorfor vi først i 2023 igen kan begynde udvindingen.

Jeg vil slås for erhvervslivet!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Trafikchikanerne i Nykøbing F. ender med at koste liv

Trafikchikanerne i Nykøbing F. ender med at koste liv

En eller anden dag bliver de sekunder, hvor vi venter unødvendigt i en chikane, udslagsgivende for, om vi i sidste ende får reddet en person ud i tide.

Stubbekøbing: Få nu siloerne ned og motorcyklerne frem

Ned med siloerne og frem med motorcyklerne på Stubbekøbing Havn

Alt for længe har vi ventet på at få siloerne på Stubbekøbing Havn revet ned. Der er behov for fremdrift i projektet nu.

Mal Sømærket gult og blåt, indtil vi kan få et rimeligt tilbud på et nyt.

Mal Sømærket gult og blåt, indtil vi kan få et rimeligt tilbud på et nyt.

Lad mig indledningsvis slå fast, at jeg er meget positiv over for investeringer, der kan være med til at tiltrække turister og højne turistoplevelsen i vores kommune!

Antal dage til næste kommunalvalg:

1.279

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)