Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 09 marts 2022 af Casper Schneidereit

Vi skal ikke skabe kulissebyer med Flexboligordningen


Hvem har lyst til at bo i en kulisseby, hvor du er omringet af parcelhuse, men alligevel er der over 300 meter til nærmeste nabo? Ikke Ole Martinussen, formand for Gedser Bylaug, der i en artikel bragt i Folketidende d. 3 marts rejser en række bekymringer ift. udbredelsen af Flexboligordningen.

Jeg forstår godt Ole, for jeg er også ved at blive bekymret. Det er nemlig mit indtryk, at Flexboligordningen efterhånden primært understøtter omsætteligheden på boliger, der i forvejen er omsættelige. Det er bl.a. udkantshuse med sublim beliggenhed, der nyder godt af ordningen og ender med at blive solgt som camouflerede sommerhuse. Ifølge artiklen er Sdr. Boulevard i Gedser allerede i dag et miniature sommerhusområde, hvor kun 2 ud af 12 boliger reelt er beboet.

Jeg mener selv, at Flexboligordningen overordnet set er et rigtig godt redskab. Vi skal bare være mere påpasselige med, hvordan og hvornår vi bruger den. Der er brug for en kalibrering. Fokus skal flyttes, så ordningen i stedet bliver brugt som et værn mod affolkning af kommunens yderområder. Dertil er det påkrævet med en række stramninger f.eks. ved at lave tilladelserne midlertidige eller ved at lave det som en klippekortsordning. Herudover skal det i højere grad sandsynliggøres, at et konventionelt boligsalg ikke lader sig gøre på rimelige vilkår.

Dette er blot strøtanker til, hvordan en grundlæggende fin ordning kan gøres endnu bedre. Flexboligordningen skulle gerne være med til at løfte lokalsamfundet - ikke udvande det.

Jeg vil slås for bosætning og udvikling!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Trafikchikanerne i Nykøbing F. ender med at koste liv

Trafikchikanerne i Nykøbing F. ender med at koste liv

En eller anden dag bliver de sekunder, hvor vi venter unødvendigt i en chikane, udslagsgivende for, om vi i sidste ende får reddet en person ud i tide.

Stubbekøbing: Få nu siloerne ned og motorcyklerne frem

Ned med siloerne og frem med motorcyklerne på Stubbekøbing Havn

Alt for længe har vi ventet på at få siloerne på Stubbekøbing Havn revet ned. Der er behov for fremdrift i projektet nu.

Mal Sømærket gult og blåt, indtil vi kan få et rimeligt tilbud på et nyt.

Mal Sømærket gult og blåt, indtil vi kan få et rimeligt tilbud på et nyt.

Lad mig indledningsvis slå fast, at jeg er meget positiv over for investeringer, der kan være med til at tiltrække turister og højne turistoplevelsen i vores kommune!

Antal dage til næste kommunalvalg:

1.279

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)