Telefonnummer 53 33 53 53Tlf nr.: 53 33 53 53 E-mail casper@dm9.dk casper@dm9.dk

Skrevet d. 09 januar 2022 af Casper Schneidereit

Lollands Bank skal ikke forloves med Sparekassen Sjælland-Fyn

Dette blogindlæg er også udgivet som debatindlæg i Folketidende den 11 januar 2022

Direktøren for Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, har i den forgangne uge offentligt annonceret, at han ønsker at opkøbe Lollands Bank med henblik på at fusionere og skabe en sjællandsk storbank.
Som aktionær og kunde i Lollands Bank og som beboer på Sydhavsøerne bliver det et rungende nej tak til de planer!

Jeg har ganske enkelt svært ved at se, hvordan Sparekassen Sjælland-Fyn skal løfte en allerede veldreven lokalbank. Derimod ser jeg en masse risici forbundet med en fusion for både kunder og aktionærer i Lollands Bank.

Så længe Lollands Bank har en størrelse, så de effektivt kan honorere kravene fra Finanstilsynet såsom KYC (Know Your Costumer) og AML (Anti-money laundering), og de ellers er konkurrencedygtige på priser og digitale løsninger, så har de i den grad en eksistensberettigelse som selvstændig bank. Denne selvstændighed bør vi værne om.

Hvis bankmarkedet på Lolland-Falster er så interessant, som Sparekassen Sjælland-Fyn giver udtryk for, så kan de vise flaget og åbne en filial i området. Det har de ikke gjort. Tværtimod lukkede de i 2020 deres sydligste filial i Vordingborg. Dengang udtalte direktør Lars Petersson til netavisen Vordinborg.in:

"Vi har valgt at sammenlægge vores filial i Vordingborg med vores filial i Næstved. Det gør vi, da vi bl.a. oplever, at stadig færre kunder benytter sig af vores fysiske filial, og i stedet kontakter os telefonisk eller via mail." (Lars Peterson, d. 20. maj 2020)

Set i det lys kunne en af de knap 30 filialer, de i dag har på Sjælland, vel ligeså godt ligge på Lolland-Falster?

Jeg vil slås for erhvervslivet!

Hvis du gerne vil have mere information, så indtast dit navn og e-mail herunder. Jeg sender en mail, når valget nærmer sig. Du kan altid framelde dig nemt igen. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Mine mærkesager

Hvad med alt det andet?

På denne side har jeg beskrevet 8 mærkesager, hvor jeg vil være med til at gøre en forskel. Jeg har selvfølgelig også en holdning til turisme, bygningskulturarv, Gedser Odde og meget andet. Send mig endeligt et spørgsmål, hvis der er noget, du vil vide mere om.

Læs andre synspunkter og debatindlæg

Trafikchikanerne i Nykøbing F. ender med at koste liv

Trafikchikanerne i Nykøbing F. ender med at koste liv

En eller anden dag bliver de sekunder, hvor vi venter unødvendigt i en chikane, udslagsgivende for, om vi i sidste ende får reddet en person ud i tide.

Stubbekøbing: Få nu siloerne ned og motorcyklerne frem

Ned med siloerne og frem med motorcyklerne på Stubbekøbing Havn

Alt for længe har vi ventet på at få siloerne på Stubbekøbing Havn revet ned. Der er behov for fremdrift i projektet nu.

Mal Sømærket gult og blåt, indtil vi kan få et rimeligt tilbud på et nyt.

Mal Sømærket gult og blåt, indtil vi kan få et rimeligt tilbud på et nyt.

Lad mig indledningsvis slå fast, at jeg er meget positiv over for investeringer, der kan være med til at tiltrække turister og højne turistoplevelsen i vores kommune!

Antal dage til næste kommunalvalg:

1.279

Indtast din e-mailadresse herunder så sender jeg en besked, når vi nærmer os kommunalvalget i 2025. Jeg sender ikke SPAM ud, og du kan altid nemt framelde dig igen :-)